Füller Tímea lelkészfeleség, öt gyermek édesanyja, hitoktató. Novelláiban, rövid írásaiban megfogalmazott történetei gyerekeket és felnőtteket is megszólítanak szívmelengető, hol vidám, hol mélyenszántó üzeneteikkel.

Amelyikünk éppen nem zuhant össze, az tartotta a másikban a lelket

Kardos Renáta és Kardos Viktor, a kedves fiatal házaspár – a zuglói evangélikus gyülekezet tagjai – békességben és szeretetben nevelték két gyermeküket, s alig várták már, hogy megszülessen a harmadik, Matyi is. Aki beszélgetésünk idején jön-megy, „rosszalkodik”, amolyan mindig huncut csöppség. Erős hitre volt szükségük ahhoz, hogy eddig eljussanak. A két és fél évvel ezelőtti eseményekről kérdeztem őket.

Kondor Péterrel, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökével Szeverényi János beszélgetett

Gáncs Péter nyugalmazott püspököt, az Evangélikus Missziói Központ korábbi igazgatóját kérdezi országos missziói lelkész utódja, Szeverényi János.

Beszélgetés Széll Bulcsúné Győri Éva özvegy lelkészfeleséggel

Faragó Laura Kossuth- és Magyar Örökség díjas énekművésszel, népdalénekessel és férjével, Szakolczay Lajos Széchenyi-díjas irodalomtörténésszel, irodalom- és művészetkritikussal beszélgettünk.

Dr. Bácskai Károly evangélikus lelkész, tanszékvezető egyetemi docens 2009 óta tagja a Magyar Bibliatársulat Szövegrevíziós Bizottságának, és munkálkodik az Újszövetség szövegének „frissen tartásán”, nyelvi környezettel való megfeleltetésén, nyelvtani, helyesírási és nyomdahibáktól történő megtisztításán.

Egy házasság és család várakozás, buktatók, hit és bizalom szegélyezte úton való formálódásáról tanúskodik interjúnkban Milyanné Blatniczky Mária és férje, Milyan Mihály. Máju és Misi két gyermeket nevelnek: a „nagylány” Eszter, öccse pedig a Crouzon-szindrómával született Ákos.

Dr. Tolnay Lajos szülész-nőgyógyász főorvos még a ’70-es években tért meg, azóta mélyen gyökerező Krisztus-hite határozza meg életét, hivatását. Empátiával, odafigyeléssel fordul betegei felé: nemcsak testi, de lelki problémáikra is gyógymódot kínál. Tapasztalatai alapján tud mesélni arról, hogy milyen generációkon átívelő tabuk szövik át életünket. A Budai Irgalmasrendi Kórházban kerestem fel, és először arról kérdeztem: mi jut eszébe a tabu szó kapcsán?