Új szívet adok nektek, új lelket adok belétek – Országos evangélizációt tartottak a Deák téren
Ismét telt ház volt a Magyarországi Evangélikus Egyház Missziói Bizottsága által rendezett országos evangelizáción a Deák téri evangélikus templomban 2017. október 14-én. Az alkalom vendég igehirdetője a német Ulrich Parzany volt, aki egyedi megvilágításba helyezte a találkozó mottójául szolgáló 2017-es év igéjét, Ezékiel 36,26a versét.

Bővebben: Országos evangelizáció, 2017 – tudósítás és filmfelvételek

„Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni?” Sokakat vonzott a kérdés, és a „Mégis hogyan?” visszakérdezési lehetősége a Deák téri országos evangelizációra október 10-én.  A napot Szeverényi János országos missziói lelkész és az Evangélikus Missziói Központ szervezte.

Az elhangzott üzenetek, szolgálatok videófelvételei megtekinthetők itt.
 
Operatőr: Győri András Timótheus 
 

Bővebben: Országos evangelizáció, 2015 – filmek

Szeverényi János előadása

Szeverényi János előadása Gyülekezet, közönség, közösség, család címmel hangzott el a XVI. Imareggelin a Centrál Kávéházban.

A Centrál Imareggelit nemzetünkért érzett hívő keresztény felelősségtudattól és őrálló tisztüktől vezéreltetve, vezetők, üzletemberek, politikusok és szolgáló testvérek közös imádsága és együttgondolkodása céljából indították útjára.

 

Bővebben: XVI. Imareggeli a Centrál Kávéházban

"Istennel szövetségben" volt a mottója a 2014. október 11-én, szombaton a Deák téri evangélikus templomban tartott országos evangelizációnak. A videókkal gazdagított tudósítást az evangelikus.hu honlapon tekinthetik meg.
 
Videó: Győri András Timótheus riporter: Stifner-Kőháti Dorottya 
 
 

Bővebben: Országos evangelizáció, 2014 – filmek

Joela KrügerAz M1 televíziócsatorna "Mai hitvallások" című riportsorozatában 2013 júliusában Szeverényi János missziói lelkészt ismerhették meg a nézők.

Szerkesztő: Nagy László 

Bővebben: Mai hitvallások: Látogatóban Szeverényi Jánosnál

Dr. Tolnay Lajos előadásaA 2013. október 13-án a Deák téren megrendezett országos evangelizáció egyik szekcióján Dr. Tolnay Lajos szülész-nőgyógyász osztotta meg a hallgatókkal személyes és szakmai hitvallását.

Bővebben: Országos evangelizáció: A magzat és a kegyelem

Országos Evangélizáció 2013 - Deák térBudapest – 2013. október 12-én, immáron hagyományosan a Deák téri evangélikus templom adott otthont az országos evangelizációnak. Most először egyházunk történetében a roma misszió került középpontba az eseményen, több bizonyságtételre is sor került. Az igehirdetés szolgálatát Cseri Kálmán nyugalmazott református lelkész végezte.

Az alkalmon számos videófilmet készítettünk, amelyeket itt tekinthetnek meg.

Bővebben: Országos Evangélizáció 2013

Joela Krüger"Amit látunk, sokszor az idealisztikus világnak csak egy darabkája. A valóságos világ sokszor más. Amiatt, hogy mi, nővérek szép fehér ruhákban járunk, némelyek angyalszárnyakat társítanak nekünk, de ezeket nyugodtan el lehet felejteni. Ami számomra egy ilyen alkalom során a legfontosabb, hogy elmondjam, mi az, ami mai helyzetünkben leginkább a segítségünkre lehet, és mik azok a veszélyek, amelyekre fel kell hívnunk a figyelmet, s amiket feltétlenül el kell kerülnünk."

A Basilea Schlink által alapított Evangéliumi Mária-Nővériség szolgálatáról Joela Krüger nővér beszélt a 2012-es országos evangelizáción, október 13-án. (26 perc a szekción készült felvételből)

Bővebben: Miért jöttünk Magyarországra?

Scholz László: Életévszakok

"Amikor 10 éves koromban édesanyám bevitt a fasori gimnáziumba, akkor jött a fasorba Dr. Remport Elek latin-magyar szakos tanárnak, aki az első pad előtt sétált és mosolyogva nézett reám, és mindjárt az első órán egy közmondással kezdte: Aurora Musis amica (A hajnal a muzsáknak barátja). Mintha megsejttette volna velem ott az első padban, hogy nekem is lesz valami közöm a múzsákhoz."

Scholz László (1911–2005) evangélikus lelkész előadása életútjáról. A felvétel a kelenföldi evangélikus gyülekezetben készült, 2002 ádventjén.

 

Bővebben: Scholz László: Életévszakok

Deák tér, nyíregyházi zenekar

2011. október 8. szombaton megrendezett országos evangelizáció kezdéseként együtt énekelt a nagyszámú gyülekezet a nyíregyházi gyülekezet zenekarával, mely a délelőtti evangelizációs szolgálatot végző nyíregyházi lelkésszel, Zsarnai Krisztiánnal érkezett.

Bővebben: Országos evangelizáció 2011