Bibliaóra Szentendrén; Győri János Sámuel vendégei Zsarnai Krisztián, Drenyovszky Péter és Szeverényi János.

 

Bővebben: Szentendrei bibliaóra a tékozló fiú példázatáról

Országos evangelizáció – videók

A 2021. október 9-én a Deák téren megrendezésre került országos evangelizáció mottóját az év igéje adta: „Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!” (Lk 6,36)

Bővebben: Országos evangelizáció, 2021

A Szentlélek kitöltésének ünnepén az Ő tetteinek, működésének nyomait keressük az apostoli időkre és két vendégünk tapasztalataira rátekintve. Hulej Enikő kecskeméti lelkészt és Erdélyi Csabát, a rákospalotai evangélikus gyülekezetben is szolgáló börtönlelkészt kérdeztük, emellett Szeverényi János áhítata hangzik el.

Készítette: Szeverényi János

Bővebben: Gondolatok a Szentlélekről 2021 pünkösdjén

Harmati Dóra az ELTE magyar szakán tanult, majd kommunikáció és médiatudomány szakon végezte a mesterképzést. Többek között az evangélikus egyházi médiában, valamint a 777blogon jelennek meg a keresztyén, bibliai értékeket képviselő írásai. 

Bővebben: Rövid interjú Harmati Dóra újságíróval

Négyen szólnak a házasságukról: Kulcsárné dr. Petrilla Janka lelkészfeleség, Szabadhelyi Gábor ifjúsági és házasmissziós, ifj. Zászkaliczky Pál informatikus, MEVISZ alapító tag és Marschalkó Gyula idős evangélikus lelkész. 

Bővebben: Mit jelent számomra a házasságom?

Széplakyné Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza „Istenszeretők” című, bensőséges hangú közös előadásukkal vezették be a hallgatóságot Istennel és egymással való kapcsolatuk megtapasztalásaiba. A teljes előadás a Missziói Központ konferenciáján hangzott el 2019 nyarán.

Bővebben: Egy színművész házaspár egymásra találása

Széll Bulcsúné Győri Éva lelkészként szolgáló férjének hűséges segítőtársa volt sok évtizeden át. „Minket Isten adott egymásnak”, vallja a néhány éve megözvegyült asszony, akivel a szülői példaképek, a fiatalkori szerelem és a társ elveszítése is felmerül beszélgetésünkben.

Bővebben: Párválasztás, házasság, búcsú a házastárstól

Egymásra találásuk, hitük, gyermekeik történeteibe engednek nekünk betekintést Milyan Mihály és Milyanné Blatniczky Mária, akik vallják, hogy kapcsolatukat még inkább összekovácsolta Crouzon-szindrómás kisfiuk születése.

Bővebben: Máju és Misi házaspáros története

Budapest-Angyalföld evangélikus gyülekezetének lelkésze Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda. Kettejük házasságáról, kapcsolatuk, gyereknevelésük kulisszatitkairól kérdeztük őket a Lélekhangoló evangélikus műsorban. 

Bővebben: Lelkészházaspárként, három gyermekkel

Győri Gábor Dávid lelkész és felesége, Győri Judit már fiatalon olyan kihívásokkal és nehézségekkel küzdöttek meg családi életükben, amelyek könnyen egy házasság töréséhez vezethetnek. Elmondták, hogy milyen módon őrizte meg őket Isten egymás számára és tette kapcsolatukat egyre szorosabb szeretetszövetséggé.

Bővebben: Isten őrzi a házasságot