A Szentlélek kitöltésének ünnepén az Ő tetteinek, működésének nyomait keressük az apostoli időkre és két vendégünk tapasztalataira rátekintve. Hulej Enikő kecskeméti lelkészt és Erdélyi Csabát, a rákospalotai evangélikus gyülekezetben is szolgáló börtönlelkészt kérdeztük, emellett Szeverényi János áhítata hangzik el.

Készítette: Szeverényi János

Harmati Dóra az ELTE magyar szakán tanult, majd kommunikáció és médiatudomány szakon végezte a mesterképzést. Többek között az evangélikus egyházi médiában, valamint a 777blogon jelennek meg a keresztyén, bibliai értékeket képviselő írásai. 

Négyen szólnak a házasságukról: Kulcsárné dr. Petrilla Janka lelkészfeleség, Szabadhelyi Gábor ifjúsági és házasmissziós, ifj. Zászkaliczky Pál informatikus, MEVISZ alapító tag és Marschalkó Gyula idős evangélikus lelkész. 

Széll Bulcsúné Győri Éva lelkészként szolgáló férjének hűséges segítőtársa volt sok évtizeden át. „Minket Isten adott egymásnak”, vallja a néhány éve megözvegyült asszony, akivel a szülői példaképek, a fiatalkori szerelem és a társ elveszítése is felmerül beszélgetésünkben.

Egymásra találásuk, hitük, gyermekeik történeteibe engednek nekünk betekintést Milyan Mihály és Milyanné Blatniczky Mária, akik vallják, hogy kapcsolatukat még inkább összekovácsolta Crouzon-szindrómás kisfiuk születése.

Budapest-Angyalföld evangélikus gyülekezetének lelkésze Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda. Kettejük házasságáról, kapcsolatuk, gyereknevelésük kulisszatitkairól kérdeztük őket a Lélekhangoló evangélikus műsorban. 

Győri Gábor Dávid lelkész és felesége, Győri Judit már fiatalon olyan kihívásokkal és nehézségekkel küzdöttek meg családi életükben, amelyek könnyen egy házasság töréséhez vezethetnek. Elmondták, hogy milyen módon őrizte meg őket Isten egymás számára és tette kapcsolatukat egyre szorosabb szeretetszövetséggé.

Széplakyné Szemerédi Bernadett és Széplaky Géza „Istenszeretők” című, bensőséges hangú közös előadásukkal vezették be a hallgatóságot Istennel és egymással való kapcsolatuk megtapasztalásaiba. A teljes előadás a Missziói Központ konferenciáján hangzott el 2019 nyarán.

Szeverényi János szól a házasságról, az arra való készülésről, annak kríziseit sem tagadva. Szavai segítséget és biztatást közvetítenek a házaspárok és házasságra készülők számára. „Készüljünk fel a házasságra, és tanítsuk rá a gyerekeinket is” – vallja a missziói lelkész.

Körmendi Tamás és Körmendiné Kiss Naómi kapcsolatuk alakulását Istenben bízva harcolták meg. Tamás számára a Naómival való találkozás több életbevágó változást hozott. A Házasság hetére készült kisvideó.