Beszámoló és felvételek a Deák téren megrendezett országos evangelizációról. A nap mottója az év igéje volt: „Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el.” (Jn 6,37)

Bővebben: Országos evangelizáció 2022

Bibliaóra Szentendrén; Győri János Sámuel vendégei Zsarnai Krisztián, Drenyovszky Péter és Szeverényi János.

 

Bővebben: Szentendrei bibliaóra a tékozló fiú példázatáról

Országos evangelizáció – videók

A 2021. október 9-én a Deák téren megrendezésre került országos evangelizáció mottóját az év igéje adta: „Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!” (Lk 6,36)

Bővebben: Országos evangelizáció, 2021

A Szentlélek kitöltésének ünnepén az Ő tetteinek, működésének nyomait keressük az apostoli időkre és két vendégünk tapasztalataira rátekintve. Hulej Enikő kecskeméti lelkészt és Erdélyi Csabát, a rákospalotai evangélikus gyülekezetben is szolgáló börtönlelkészt kérdeztük, emellett Szeverényi János áhítata hangzik el.

Készítette: Szeverényi János

Bővebben: Gondolatok a Szentlélekről 2021 pünkösdjén

Harmati Dóra az ELTE magyar szakán tanult, majd kommunikáció és médiatudomány szakon végezte a mesterképzést. Többek között az evangélikus egyházi médiában, valamint a 777blogon jelennek meg a keresztyén, bibliai értékeket képviselő írásai. 

Bővebben: Rövid interjú Harmati Dóra újságíróval

Négyen szólnak a házasságukról: Kulcsárné dr. Petrilla Janka lelkészfeleség, Szabadhelyi Gábor ifjúsági és házasmissziós, ifj. Zászkaliczky Pál informatikus, MEVISZ alapító tag és Marschalkó Gyula idős evangélikus lelkész. 

Bővebben: Mit jelent számomra a házasságom?

Budapest-Angyalföld evangélikus gyülekezetének lelkésze Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda. Kettejük házasságáról, kapcsolatuk, gyereknevelésük kulisszatitkairól kérdeztük őket a Lélekhangoló evangélikus műsorban. 

Bővebben: Lelkészházaspárként, három gyermekkel

Szeverényi János szól a házasságról, az arra való készülésről, annak kríziseit sem tagadva. Szavai segítséget és biztatást közvetítenek a házaspárok és házasságra készülők számára. „Készüljünk fel a házasságra, és tanítsuk rá a gyerekeinket is” – vallja a missziói lelkész.

Bővebben: Gondolatok a házasság kihívásairól

Egymásra találásuk, hitük, gyermekeik történeteibe engednek nekünk betekintést Milyan Mihály és Milyanné Blatniczky Mária, akik vallják, hogy kapcsolatukat még inkább összekovácsolta Crouzon-szindrómás kisfiuk születése.

Bővebben: Máju és Misi házaspáros története

Széll Bulcsúné Győri Éva lelkészként szolgáló férjének hűséges segítőtársa volt sok évtizeden át. „Minket Isten adott egymásnak”, vallja a néhány éve megözvegyült asszony, akivel a szülői példaképek, a fiatalkori szerelem és a társ elveszítése is felmerül beszélgetésünkben.

Bővebben: Párválasztás, házasság, búcsú a házastárstól