Az Ez az a nap! egy felekezetközi keresztény mozgalom, mely elsősorban dicsőítő, ima- és evangelizáló összejöveteleket szervez. A következő, 2022. július 23-ára tervezett rendezvényre a főszervező–ötletgazda, László Viktor hívogat, akivel Szeverényi János beszélgetett a Magyar Evangélikus Rádiómisszió stúdiójában.

Bővebben: Dicsőítsük Istent, bátorítsuk fel egymást!

Tamásy Tamásné Zsókát lelkésszé válásáról, szolgálatának korábbi és jelent érintő élményeiről kérdezi Hulej Enikő.

Bővebben: „Nekem erről beszélnem kell..."

A Vecsési Evangélikus Egyházközség március 21. óta vesz részt Kárpátaljáról menekült gyermekek mindennapjainak szebbé és hasznosabbá tételében a gyülekezet ún. Sátor Egyesülete szervezésében.
Heinemann Ildikó lelkész jobbkeze ebben az összetett szolgálatban a gyülekezet egyik tagja, Bartha Viktória vállalkozó. Erdészné Kárpáti Judit interjúja.

Bővebben: Menekült gyermekek segítői

Március 15-ére készülve terveztük ezt a beszélgetést. Időközben kitört az ukrajnai háború, ami újabb aktualitást ad a magyarságról, nemzetekről, háborúkról való gondolkodásnak. Szeverényi Jánost Erdészné Kárpáti Judit kérdezte.

Bővebben: Nemzet és háború

Az utóbbi másfél év az egyházi életre is erősen hatással volt. Felvetődtek kérdések a jövőről, a változásokról, a „Hogyan tovább?”-ról. A Híd evangélikus missziói magazin is ezekre kíván reflektálni 2021/3. számában. A főszerkesztőt, Szeverényi Jánost Erdészné Kárpáti Judit kérdezte a téma kapcsán.

Bővebben: Egyházról, gyülekezetről

Laczki János orosházi lelkész megosztja velünk, hogy miként talált rá Isten. Édesapja elveszítése után a halállal való szembesülés hozott számára fordulatot, később pedig vegyészi tanulmányaiból mégis a lelkészi pályára kapott elhívást. Erdészné Kárpáti Judit interjúja.

Bővebben: Az ember a legfontosabbat veszítheti el

Gyökereiről és az erdélyi, illetve romániai evangélikus magyarságról; hagyományról és Isten helyes ismeretéről szól Erdélyi Csaba lelkész Szeverényi János interjújában.

Bővebben: Hagyományos és új utakon

Szeverényi János a Híd magazin szerkesztője fontosnak látta, hogy a félelem, a szorongás és a depresszió összefüggésében nyíltan szóljanak az érintettek és az orvos, teológus, pszichológus szerzők a legfrissebb lapszámban. Hiszen a keresztyén ember életét sem kerülik el hasonló lelki terhek, vallja a lelkész Erdészné Kárpáti Judit interjújában.

Bővebben: Szorongás és félelem a keresztyének életében

Mi módon élték át Jézus tanítványai és tapasztalhatjuk meg mi a Szentlélek munkáját? Mit kezdjünk a csodákkal, a csodavárással? Hulej Enikő kecskeméti lelkészt pünkösd ünnepén Szeverényi János kérdezi.

Bővebben: Pünkösd – Szentlélek

A Missziói percek vendége egy fiatal lelkész, aki hivatásként éli meg a nagy családot és az apaságát is. Ötéves püspöki titkári állás után örömmel szolgál két kis nógrádi gyülekezetben, mert vallja, hogy ott akar lenni, ahova Isten küldi őt. Horváth-Hegyi Áron sámsonházai lelkészt Erdészné Kárpáti Judit kérdezi.

Bővebben: Hivatás Istentől