A Szentírás Szövetség célja, hogy gyülekezetekkel együttmunkálkodva megismertesse Isten örömüzenetét a gyermekekkel, fiatalokkal és családokkal. Bátorítsa őket a napi bibliaolvasásban és imádkozásban, hogy így a Jézus Krisztusban való személyes hitre jussanak.
2019 óta munkatársuk Mihalkovics Zsófia, a pestszentlőrinci evangélikus gyülekezet tagja. Zsófi Istennel és ezzel a szolgálattal való, gyerekkoráig visszanyúló kapcsolatába és a Szentírás Szövetség jelenlegi működésébe avat be minket.

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Bővebben: A Szentírásból élhetünk – minden nap

Horváth-Hegyi Ádám salgótarjáni evangélikus lelkész hatgyermekes családban nőtt fel, közülük öten végeztek teológiát, hárman lelkészek. Elmondja, hogy ő hogyan választotta az orvosi helyett végül a lelkészi hivatást, és miképpen élik meg a hitüket feleségével, kicsi fiukkal és a gyülekezete vonzáskörébe kerülőkkel együtt.

Készítette: Hulej Enikő

Bővebben: A Biblia és az ima nem maradhat el

A világhelyzet sok gondolkodásra, akár aggodalomra is okot adhat a békére, biztos jövőre vágyó embernek. Isten tud a minket körülvevő folyamatokról, a kezében tartja ezeket. A válaszok és a reménység meglelésében próbál segíteni a világhelyzettel foglalkozó Híd magazin, és erről szólt annak szerkesztője, Szeverényi János is interjúnkban.

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Bővebben: Mi a világ reménysége?

Vendégünk hálás az élete kríziseiért, mert így képes ő segíteni másokat. Süki-Szijjártó Szilvia szociálpolitikus, mentálhigiénés szakember, mediátor, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója volt hét évig. Szilvi újszülöttektől idősekig mindenféle korosztály problémáival foglalkozott már, miközben saját élete nagy kérdéseit Isten válaszolta meg.

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Bővebben: Krízisek között megharcolt hit

Pünkösdi beszélgetésünkben, amelyben egy házaspárt kérdezünk, a Szentlélek munkájára szeretnénk rámutatni.
Riczinger Péter hatodik, gyakorlati évét kezdi az Evangélikus Hittudományi Egyetem lelkészképzése keretében a kispesti evangélikus gyülekezetben. Felesége, Riczingerné Garai Szilvia pszichológus diplomát is szerzett, és reménység szerint ő is lelkészként végez a következő években. Interjúnk felvételekor első gyermekük közelgő megszületését várják.

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Bővebben: A Szentlélek által írt tervek

Menczinger Tamás a szombathelyi evangélikus gyülekezet gyülekezeti munkatársa, hitoktatója, az ifjúsági munka felelőse. Megismerhetjük annak történetét, hogy milyen módon válhat valaki, aki nem kapcsolódott korábban egyik egyházhoz sem, Isten munkatársává.
Tamás az Evangélikus Hittudományi Egyetem katekéta-lelkipásztori munkatárs szakos hallgatója.

Készítette: Pusztai Krisztina (Credo Evangélikus Rádió)

Bővebben: Isten munkatársává lett

Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök egy evangelizációs sorozatban szólt a Jelenések könyve első hat fejezetéről a soproni evangélikus gyülekezetben 2022 nagyböjtjében. A könyvvel kapcsolatos gondolatait érintő interjút és a sorozat két igei szolgálatát osztottuk meg a hallgatóinkkal.
A Biblia legutolsó könyve, a Jelenések könyve nem könnyen értelmezhető, mégis érdemes keresni benne az üzenetet a magunk, világunk és gyülekezetünk számára.

Az evangelizációs sorozat címét Pilinszky János azonos című írása ihlette. Az igehirdetések felvételeit a soproni evangélikus gyülekezet készítette.

Bővebben: „Napkelte előtt” – sorozat a Jelenések könyvéről

„Áldjad, én lelkem, a dicsőség örök királyát!” – ez az ének járt a szívében élete legnehezebb éjszakáján, amikor újszülött kisfiáért aggódott és imádkozott. Hogyan élte meg ezt a próbatételt, és milyen szerepe van az életében a hitnek? – erről beszélgetünk Zsemberovszky Veronikával, az aszódi evangélikus gyülekezet hitoktatójával, kétgyermekes édesanyával.

Készítette: Hulej Enikő

Bővebben: Istenre bízni mindent

Az Ez az a nap! egy felekezetközi keresztény mozgalom, mely elsősorban dicsőítő, ima- és evangelizáló összejöveteleket szervez. Megtéréséről, hitéről, a mozgalom kezdeteiről és a következő, 2022. július 23-ára tervezett rendezvényről a főszervező–ötletgazdával, László Viktorral beszélgettünk stúdiónkban.

Készítette: Szeverényi János

Bővebben: Dicsőítés, ima és evangélium a „nemzet stadionjában”

„Akinek az Úr Jézus megváltoztatta az életét, mindent megtesz azért, hogy mások is találkozhassanak vele” – vallja  műsorunk vendége, Tamásy Tamásné Zsóka, a zuglói evangélikus gyülekezet lelkésze. Személyes élettörténetéről és szolgálatáról kérdeztük őt a Lélekhangolóban.

Készítette: Hulej Enikő

Bővebben: Minél jobban képviselni Krisztust a világban