Evangélikus Missziói Központ

Az Evangélikus Missziói Központ a Magyarországi Evangélikus Egyház országos intézménye, amely 1997-ben kezdte meg működését Budapest-Cinkotán.

E központban kapott helyet az Evangélikus Rádiómisszió stúdiója, ahol rádióadások és missziói célú CD-k felvételei készülnek. Hetente készül egy félórás rádiómissziós műsor, melyet rádiós partnereink sugároznak különböző időpontokban. Itt készül a Kossuth Rádió evangélikus félórájának Missziói Percek rovata is. A Missziói Központ által kiadott CD-k sokfélék, de a céljuk azonos: Istenhez közelebb vonni a hallgatókat. Vannak közöttük verses, prózai, zenés, énekes, előadóművészi lemezek is.

Az épület ad otthont a Híd evangélikus missziói magazin (korábban Misszió Magazin) szerkesztői munkájának is. A negyedévenként megjelenő színes újság egyházunk legnagyobb példányszámú folyóirata. Célja a missziói felelősség ébresztése, ébrentartása, erősítése egy-egy fókusztéma körüljárásával. Ezen kívül missziói hírek, interjúk is helyet kapnak a lapban.

Szeverényi János, a Központ igazgatója egyben országos evangelizációs és missziói lelkész is. Ő koordinálja, szervezi országosan a missziói munkaágakat (pl. cigánymisszió, férfimisszió), alkalmakat a missziói bizottság segítségével. A missziói lelkész igyekszik eleget tenni minden meghívásnak, amely a gyülekezetek részéről érkezik hozzá evangelizációs sorozatok, alkalmak megtartására.

A missziói lelkész tevékenységéhez tartoznak az évente megrendezésre kerülő országos missziói programok, alkalmak: a missziói konzultáció, az egyházkerületi missziós lelkészekkel közösen szervezett kerületi missziói nap, a nyári missziói konferencia és az országos evangelizáció is. Az evangelizációs alkalmakon kívül előadásokon, csendesnapokon, illetve határon túli magyar közösségekben és felekezetközi alkalmakon is szolgál a missziói lelkész.

 

 

Munkatársaink

 

Szeverényi János – országos evangelizációs és missziói lelkész

 
Szeverényi János
Szolgálati helyek:

1983 – 1984 – Budapest-Angyalföld (teológiai hallgatóként gyülekezeti munkatárs)
1984 – 1990 – Csorvás, Gerendás
1990 – 1995 – Budapest (országos ifjúsági lelkész, KIE nemzeti titkára, a Vezess c. ifjúsági újság szerkesztője)
1995 – 2003 – Budapest-Kelenföld (igazgató lelkész, budai egyházmegye esperese, utcai szociális munkás)

2003 – Budapest (országos evangelizációs és missziói lelkész)
- Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió igazgatója
- Híd evangélikus missziói magazin főszerkesztője
 
 
Egyéb megbízatás:

Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület (EBBE) vezetőségi tagja
Magyar Evangéliumi Szövetség (Aliansz) elnöke
Szentírás Szövetség tiszteletbeli elnöke
Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Missziói Bizottságának tagja

Mobil: 06 20 824 5463
E-mail: janos.szeverenyi kukac lutheran.hu
honlap: www.szeverenyijanos.hu
 
 

Szeverényi Jánosné – missziói munkatársSzeverényi Jánosné

A Baptista Teológiai Akadémia szociális szakirányán végeztem. 1998-ig négy gyermekünk nevelése töltötte ki időm nagy részét. A GYES és a főállású anyaság után a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet irodájában kezdtem dolgozni.
2003 óta vagyok munkatárs az Missziói Központban. Postázom a jutalmakat a rejtvények helyes megfejtéséért, végzem a Missziói Pályázat adminisztrációját, programjaink előkészítését, hanganyagaink sokszorosítását, részt veszek a Híd magazinnal és más kiadványainkkal kapcsolatos munkában. Hozzám érkeznek a megrendelések és feladatom még az ún. "háttérmunka", ami minden olyan kisebb-nagyobb intézni valót magában foglal, ami a hétköznapokban az iroda "zökkenőmentes" működéséhez szükséges.
 
 

Erdészné Kárpáti Judit – rádiós szerkesztő, missziói munkatárs

Erdészné Kárpáti Judit
A Fasori Evangélikus Gimnáziumban érettségiztem 1995-ben, majd kiadványszerkesztést, tipográfiát tanultam. Lapkiadó szerkesztőségekben, nyomdai grafikai stúdiókban dolgoztam. A gimnáziumi évek alatt vált személyessé számomra Isten valósága, a megváltás örömhíre. Egyedül Jézus Krisztus vezetésére, erejére alapozhatok a családi életben és a Missziói Központban végzett munkámban is.
Az Evangélikus Rádiómisszió szerkesztő-riportere, műsorainak koordinátora vagyok. A Híd magazin és egyéb kiadványaink szöveggondozása és honlapunk feltöltése is az én feladatom. Emellett a kiadásunkban megjelenő CD-k, konferencia- és egyéb felvételek technikai feldolgozását végzem. Az a vágyam, hogy Isten céljait szolgálhassa mindaz, amit teszek.
erdeszne.k.judit kukac gmail.com
 
 

Karelné Máté Orsolya – pénztáros

2012 tavasza óta vagyok az Evangélikus Missziói Központ gazdasági feladatokat ellátó munkatársa részmunkaidőben. Kollégáim hitéletet szolgáló tevékenysége mellett az én feladatom a pénzügyi-adminisztratív munka ellátása. A JPTE művelődésszervező szakán végeztem. Főállásban egy budapesti kulturális intézményhálózat munkatársa vagyok. Kulturális és közösségi programok szervezésével foglalkozom. Pénzügyi tanulmányokat a GYES-en, GYED-en töltött évek alatt kezdtem.

 

 

 

 

 

Külső munkatársak 

 

Szegfű Katalin  szerkesztő-riporter

szegfukataSzabadúszó újságíró, valamint mozgókép és média tanár vagyok. Több mint egy évtizedig helyi rádióadók műsorvezető-riportereként dolgoztam. Nagyon hatékonynak tartom a misszió szempontjából, és célomnak tekintem, hogy hiteles tanúságtevőket sikerüljön megszólaltatnom az Evangélikus Rádiómisszió műsoraiban, akik életpéldájukkal képesek minden hallgató figyelmét megragadni, kereszténységüket mások számára is vonzón bemutatni.

 

 

 

 

Zika Klára – szerkesztő-riporter

Újságírói munkámat a Magyar Nemzet kulturális rovatánál kezdtem, emellett a Magyar Rádió és különböző kulturális folyóiratok számára készítettem történelmi, kulturális és honismereti riportokat. 1984-es megtérésem után fontos lett számomra, hogy hitemről és Isten újjáteremtő munkájáról írhassak – bizonyságot tehessek Róla.

Szakmai pályámat a Duna Televízió műsorszerkesztőjeként fejeztem be, és azóta a Magyar Evangéliumi Rádióban szerkesztek műsorokat. A Magyar Evangélikus Rádiómisszió számára 2012-től készítek interjúkat.

 

Nemeshegyi Zoltán  technikus, műsorszerkesztő

Nemeshegyi ZoltanA Baptista Teológiai Akadémia missziói és szociális lelkigondozói szakán szereztem diplomát. Ezalatt a Magyar Evangéliumi Rádió Alapítványnál vállaltam önkéntesként szolgálatot, ahol 2012-től főállású munkatársként szerkesztői és technikusi feladatokat látok el. Szintén 2012-től készítek rádióműsorokat a Magyar Evangélikus Rádiómisszió számára, emellett segítek a Missziói Központ rendezvényeinek hangtechnikai feladataiban.