Bük – „Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” (1Sám 16,7) – Cigánymissziós tapasztalatairól számolt be Szeverényi János országos missziói lelkész, akinek köszönhetően a cigánymisszió bekerült egyházunkban a hivatalos missziói munkaágak közé. Az előadás másik felében Bakay Péter lelkész, cigánypasztorációs referens szólalt fel, akinek munkáját 2015-ben Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki.

Bővebben: Cigányok közötti szolgálatban


Szeverényi János jegyzetei a Evangélikus Élet magazinból.

Bővebben: Jegyzetlapok, június

Itt találkoztunk először 1991-ben. A rendszerváltás utáni lendületben, ébredésben számtalan konferenciát, tábort, képzést szerveztünk. Jó néhányat a tiszadobi Andrássy-kastélyban és gyönyörű parkjában. ...

Bővebben: Újra Tiszadobon

A megbocsátásról (cikk)

Szeverényi János jegyzetei a Evangélikus Élet május 6-i számából.

Bővebben: Jegyzetlapok, május 6.

A megbocsátásról (cikk)

Hálaadás egykori presbiter testvérekért – Szeverényi János írása

Bővebben: Favágástól a halottak feltámasztásáig

A megbocsátásról (cikk)

Sok oka lehet annak, ha valaki elhagyja a felekezetét, gyülekezetét: például költözés, házasságkötés, helyi botrányok, elhalászás. Az ökumené idejét éljük. ...

Bővebben: Mi is evangélikusok voltunk

A megbocsátásról (cikk)

Szeverényi János az Evangélikus Életben 2018 februárjában megjelent rövid jegyzetei.

Bővebben: Jegyzetlapok

A megbocsátásról (cikk)

Különleges perceket éltünk át több százezren a televízió előtt, látva és hallgatva a nyolcvanéves tanúságtevőt. A Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság az év sportolóinak tiszteletére rendezett január 11-i díjátadó gálán életműdíjjal jutalmazta az evangélikus Balczó András háromszoros olimpiai bajnokot, minden idők legnagyobb öttusázóját, a nemzet sportolóját.

 

Bővebben: Balczó

A megbocsátásról (cikk)

Szeverényi János az Evangélikus Élet magazinban megjelent rövid jegyzetei.

Bővebben: Jegyzetek

A megbocsátásról (cikk)

Imádkozó presbiterek Felvidéken

Deformáció vagy reformáció címmel evangelizációt tartottunk december 1-3-ig az ősi tornaljai református templomban. A környező településekről is érkező evangélikusok, katolikusok és reformátusok együtt énekeltünk, imádkoztunk és épültünk lelkileg.

Bővebben: Csak rád tekintünk