Nagyobb a szívünknél

Az Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió könyve a megelőző tizenhat évben a Misszió és a Híd magazinban közölt interjúkból és tanúságtételekből közöl válogatást, Gáncs Péter előszavával.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Tanúim lesztek

Nagyobb a szívünknél

Az Élő víz füzetek sorozat a reformáció 500. évfordulójára megjelentetett kötete Reuss András professzor szerkesztésében:
CSAK KRISZTUS LÉGYEN MESTERÜNK – 500 Luther-idézet a Kis káté témakörei mentén

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Csak Krisztus légyen Mesterünk

Nagyobb a szívünknél

Az Élő víz füzetek sorozat 8. részében a presbiteri szolgálat kerül fókuszba.
Dr. Garádi Péter, az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület (EBBE) elnöke, a révfülöpi presbiterképző előadója, korábbi budaörsi gyülekezeti felügyelő evangélikus presbiterek által feltett, közel száz kérdésre válaszol.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon: +36 1 400 3057 (délelőtt hívható)

Nagyobb a szívünknél

Honnan tudhatom, hogy Isten létezik-e egyáltalán? Honnan tudhatom, hogy megtértem-e? Minden ember örökké él kárhozatban vagy üdvösségben? Miért legyek tagja az egyháznak, nem az a lényeg, hogy hiszek Istenben? – Harminckét gyakran elhangzó kérdés, amelyre az Élő víz füzetek sorozat 7. részében Ribár János evangélikus lelkész válaszol.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

 

Nagyobb a szívünknélAz Élő víz füzetek sorozat 6. kötete Szeverényi János evangélikus missziói lelkész igehirdetéseinek, rádiós áhítatainak gyűjteménye.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Nagyobb a szívünknél

Épüljetek!Jézus bátorít, hogy legyünk és maradjunk Isten gyermekei, akik örömmel és bizalommal fogadják az ajándékokat. Mi is fogadhatjuk ilyen gyermeki nyitottsággal ezt a színes építőkocka-gyűjteményt, melyet az Épüljetek! című kötettel a kezünkbe kapunk. A több mint félszáz szerző jóvoltából bőségesen válogathatunk jól használható építőanyagot a gyülekezeti élet legkülönbözőbb területein való munkálkodáshoz. Lelkészi és nem lelkészi szolgatársaink sok-sok ötlete, tapasztalata, kreatív hite teszi gazdag kincsesbányává ezt a könyvet. (Gáncs Péter bevezetőjéből)

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

 

Jézus a TescóbanPhilip A. Clarke: Jézus a Tescóban – Misszió az új évezredben 

és: Szeverényi János: Megtérsz vagy meghalsz

A bűneset óta minden új kezdet megtérésre való felhívással indult. Isten hívja az embert. Minket is hív magához, korszakváltó nyugtalan napjainkban. Érezzük, látjuk: váltásra van szükség. A változás hogyanjáról eltérnek a vélemények. Az Élő víz füzetek 5. kötete segíthet abban, hogy átgondoljuk: keresztyénként mi a feladatunk és mi az, ami megbénítja a lelkes tenni akarást. Sok jó, működő példáról olvashatunk a füzetben, s ezek annak felismerésére indíthatnak, ami nálunk is megvalósítható.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Jézus a Tescóban – Megtérsz vagy meghalsz

Vak voltam, most látok...Evangélikusok vallomásai ÉLŐ VÍZ füzetek 4. Mindenki körülményeihez, temperamentumához mérten tapasztalja meg Isten munkáját. A személyes tapasztalat teszi hitelessé a keresztyén meggyőződés tételeit: aki értem meghalt, velem él. A gyűjtemény 23 bizonyságtételt tartalmaz. Legyen bátorító azok számára, akik elbizonytalanodtak, iránymutató a homályban tapogatózóknak, s nyújtsa a láthatatlan közösség élményét azoknak, akik magányosan járnak a hit útján - hogy a jövő nemzedék is Istenbe vesse bizodalmát!

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Vak voltam, most látok...

Iránytű - 28 téma keresztény szemszögbőlA liberális korszellem azt próbálja beültetni gondolkodásunkba, hogy nincs olyan fix pont az életben, amihez viszonyulhatnánk, hiszen "mindenkinek igaza van a maga szemszögéből". Ezt a gondolkodást bibliás hitünk alapján nem fogadjuk el. Hisszük és tapasztaljuk, hogy életünk értelme, tartalma és célja összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy teremtmények vagyunk, és ezért rá kell/lehet találnunk a forrásra, Istenre.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Iránytű - 28 téma keresztény szemszögből

Szőkéné Bakay Beatrix: EVÉLET - LELKI SEGÉLYA lelkipásztor válaszol ÉLŐ VÍZ füzetek 2. Az Evangélikus Élet olvasói jól ismerik Szőkéné Bakay Beatrix írásait. Az "EvÉlet - Lelki segély" című rovatban jelentek meg 2004-2007. között, s mintegy százhetvenszer olvashatták népszerű, biblikus, "átimádkozott" válaszait. Kiadványunk ezek közül harmincat tartalmaz.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Bővebben: Szőkéné Bakay Beatrix: EVÉLET - LELKI SEGÉLY