Országos evangélizáció a Deák téren 20132018. december 1-jén és 2-án a Boldvai Református Egyházközségben szolgált Szeverényi János. A 2-án elhangzott igehirdetést közvetítette az Európa Rádió.

Országos evangélizáció a Deák téren 20132018. október 6-án a Deák téri országos evangelizáció mottója az év igéje volt: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen."

Országos evangélizáció a Deák téren 20132017. október 14-én a Deák téri országos evangelizáció mottója az év igéje volt: „Új szívet adok nektek, új lelket adok belétek"

Jubiláte jubileum

A konferencia témája: Az egyház (gyülekezet) mint missziói közösség 

Révfülöp, Ordass Lajos Oktatási Központ, 2017. június 19–23.

Jubiláte jubileumSzeverényi János igehirdetése 1987 karácsonyán a csorvási evangélikus gyülekezetben.

Jubiláte jubileumDr. Káldy Zoltán püspök-elnök igehirdetése 1982 szeptemberében hangzott el az Evangélikus Teológiai Akadémia tanévnyitó ünnepségén, a zuglói evangélikus templomban.

Országos evangélizáció a Deák téren 20132016. október 8-án az országos Deák téri evangelizáción a következő mottó köré csoportosultak a szolgálatok: „Állj a lábadra! – reformáció ma" 

Országos evangélizáció a Deák téren 20132015. október 10-én hagyományosan lezajlott az országos evangelizáció a Deák téren. A nap kérdése ez volt: „Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni?" 

Énekes és szóban elhangzó bizonyságtételek, jelnyelvi dicsőítő ének nyomán, szekcióbeszélgetések során és nem utolsó sorban igeszolgálatok által épült, töltekezett az ország minden sarkából érkező gyülekezet. Egyedül tiszta szívvel láthatjuk meg Istent, és lehetünk boldogok. A tiszta szívet pedig Ő akarja megteremteni bennünk Krisztus áldozata árán - hallottuk a biztatást.

A gyógyító vér - evangélizáció Pestszentlőrincen

Bolla Árpád az Ordass Lajos melletti nyílt állásfoglalása miatt eleinte csak segédlelkész lehetett, mellette világi állása volt, villanyszerelőként, majd később technikusként dolgozott, s bejárta a világot. Világi állásában szerzett tapasztalatai később fontos segítséget jelentettek egyházunknak. 

Fáradhatatlanul küzdött azért, hogy az akkori viszonyok között az egyházi munka ne álljon le: ifjúsági csoportokat szorgalmazott, Piliscsabára fatemplomot hozott Németországból, a rendszerváltás után aztán erdélyi menekülteknek menekültházat hozott létre, később Brazíliában magyar nyelvű óvodát alapított, kórházlelkészkedett, amikor súlyos betegséget diagnosztizáltak nála.

(Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, evangelikus.hu)

Országos evangélizáció a Deák téren 20132014. október 11-én 20. alkalommal került megrendezésre az országos evangelizáció a Deák téren, "Istennel szövetségben" mottóval.

Mi a Noéval kötött szövetség, illetve az új szövetség lényege, öröme, reménysége számunkra? Hogyan járhatunk Istennel minden nap? A téma kezdőhangjaként egy Noé történetét feldolgozó gyermekkantátát láthattak-hallhattak a résztvevők a kiskőrösi evangélikus óvoda és iskola előadásában. A délelőtti igehirdetésben Gáncs Péter vitte tovább ezt a fonalat, amelyet továbbvezettek a 22 bibliakörben. Berecz András és dr. Solt Pál tanúságtétele után Sefcsik Zoltán szekszárdi lelkész beszélt az új szövetségről Római levél 8. fejezetének 14-16. és 31-39. versei alapján.

A napon szó esett a háborús helyzetben élő embertársainkról, akikért elhangzott egy közös imádság is. Az offertóriumot az ukrajnai (kárpátaljai) magyar testvéreink segítésére gyűjtöttük.

A evangelizációs nap Szeverényi János missziói lelkész és az Evangélikus Missziói Központ szervezésében, a Magyarországi Evangélikus Egyház Missziói Bizottságának támogatásával valósult meg. Idén kb. 160 szolgálattevő és önkéntes segítő vett részt a nap szolgálataiban és lebonyolításában.