Beszámoló és felvételek a Deák téren megrendezett országos evangelizációról. A nap mottója az év igéje volt: „Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el.” (Jn 6,37)

Bővebben: Országos evangelizáció 2022

Égető szükség van missziói munkatársakra is – Szeverényi János beszámolója a 2022. májusi gyülekezeti és misszióimunkatárs-képzésről

Bővebben: Misszióimunkatárs-képzés 2022. május

A megbocsátásról (cikk)

Missziói konzultációt tartottunk március 23-án egyházunk missziós munkaági vezetőinek, az egyházmegyei felelősöknek és az Evangelizációs és Missziói Bizottság tagjainak a piliscsabai Béthel Missziói Otthonban.

Bővebben: Missziói konzutáció 2022

A megbocsátásról (cikk)

A 2021. október 9-én a Deák téren megrendezésre került országos evangelizáció mottóját az év igéje adta: „Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas!” (Lk 6,36)

Bővebben: Országos evangelizáció 2021 – képek

A megbocsátásról (cikk)

A 2020. október 10-én a Deák téren került megrendezésre az országos evangelizáció „Arccal vagy háttal?" mottóval

Bővebben: Országos evangelizáció 2020 – képek

Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

A XIV. Ars Sacra Fesztivál estjének adott helyet a Cinkotai Tájház 2020. szeptember 12-én, a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ szervezésében. Átélhették a jelenlévők, hogy a népdalokba, versekbe, az emberi történetekbe és az ihletett gondolatokba rejtett bölcsesség, szeretet Isten jelenlétéről beszél a világunkban.

 

Bővebben: Ars Sacra Fesztivál 2020 Cinkotán

A megbocsátásról (cikk)

A 2019. október 12-én a Deák téren került megrendezésre az országos evangelizáció „Kétség és bizonyosság" mottóval

Bővebben: Országos evangelizáció 2019 – képek

A megbocsátásról (cikk)

Képes beszámoló a június 30. és július 3. között megrendezett nyári konferenciánkról, melynek mottója az év igéje volt: „Törekedj békességre, és kövesd azt!" (Zsolt 34,15)

Bővebben: Nyári konferencia 2019 – képek

A megbocsátásról (cikk)

Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt mindazokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

Bővebben: Ifjúsági találkozó és csendesnap Gyúrón

A megbocsátásról (cikk)

Rusznyák Dezsőt szinte mindenki ismeri. Felvidéki magyar evangélikusok kapcsán az ő neve, személye jut eszünkbe először. Nemcsak honi egyházunkban, hanem Erdélyben, Németországban, Svájcban, a Lutheránus Világszövetség irodáiban, mindenütt. Több évtized szolgálat és többévi készülődés után ment nyugdíjba.

Bővebben: A lelkész megy, Isten marad