A megbocsátásról (cikk)

A 2020. október 10-én a Deák téren került megrendezésre az országos evangelizáció „Arccal vagy háttal?" mottóval

Keresztyénként élni a mai világban: szeretettel és hittel a határon innen és túl

A XIV. Ars Sacra Fesztivál estjének adott helyet a Cinkotai Tájház 2020. szeptember 12-én, a Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ szervezésében. Átélhették a jelenlévők, hogy a népdalokba, versekbe, az emberi történetekbe és az ihletett gondolatokba rejtett bölcsesség, szeretet Isten jelenlétéről beszél a világunkban.

 

A megbocsátásról (cikk)

A 2019. október 12-én a Deák téren került megrendezésre az országos evangelizáció „Kétség és bizonyosság" mottóval

A megbocsátásról (cikk)

Képes beszámoló a június 30. és július 3. között megrendezett nyári konferenciánkról, melynek mottója az év igéje volt: „Törekedj békességre, és kövesd azt!" (Zsolt 34,15)

A megbocsátásról (cikk)

Az őszi időszak sokak számára búskomorságot hoz. Nem így volt mindazokkal, akik ellátogattak október utolsó hétvégéjén Gyúróra, ahol a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye tartott pénteken ifjúsági találkozót, szombaton pedig minden generációt megszólító csendesnapot. Hitbeli erőt és derűt adó alkalom volt minden résztvevő számára.

A megbocsátásról (cikk)

Rusznyák Dezsőt szinte mindenki ismeri. Felvidéki magyar evangélikusok kapcsán az ő neve, személye jut eszünkbe először. Nemcsak honi egyházunkban, hanem Erdélyben, Németországban, Svájcban, a Lutheránus Világszövetség irodáiban, mindenütt. Több évtized szolgálat és többévi készülődés után ment nyugdíjba.

A megbocsátásról (cikk)

Képes beszámoló az Evangélikus Missziói Központ 2018. július 1–4. között lezajlott piliscsabai konferenciájáról.

A megbocsátásról (cikk)

Március 20-án missziói konzultációt tartottak Szeverényi János missziói lelkész szervezésében Piliscsabán.

A megbocsátásról (cikk)

2017. december 13-án hálát adtak egykori és jelenlegi munkatársak azért, hogy 1997-ben létrejött az Evangélikus Missziói Központ Cinkotán.

A megbocsátásról (cikk)

Kegyelemteljesen gyönyörű, indián nyári idő közepette ünnepelhettek az idén, 2017-ben huszonöt esztendős szarvasi Középhalmi Evangélikus Misszióban.