2024. június 4. igéi, amely napon az Evangélikus Missziói Központ vezetője letette a szolgálatát, a következők voltak:

„Az Úr így felelt: Megnyugtat téged, ha az orcám megy veletek?” (2Móz 33,14)
„A szombati nyugalom tehát még ezután vár Isten népére.” (Zsid 4,9)  

Hálás szívvel gondolunk Szeverényi János több mint két évtizedes szolgálatára a Missziói Központot élén. János – jogviszonyát tekintve – nyugalomba vonult, de elhívását tekintve továbbra is Isten küldetésben lévő népének tagja. Ahogy mi magunk is, egyelőre csak készülünk a „szombati nyugalomra", de elhívásunk és küldetésünk él! Urunk napról-napra hív és küld bennünket. De nem egyedül! Jelenléte, kísérő tekintete nélkül meddő emberi erőlködés csupán, amit tehetünk. Ő ad értelmet, életet, erőt, célt.  

„Ha nem kísér bennünket tekinteted, ha orcád elfordítanád, inkább ne vigyél tovább! De te azt mondtad: név szerint ismersz és jóindulatod elkísér. Ismertesd meg akaratod velünk, hogy tudjuk: utunk végül hozzád ér!"  

Imádsággal kérjük Isten áldását és vezetését Szeverényi Jánosra és a következő vezetőre, Győri Gábor Dávid lelkészre, és közös missziói szolgálatunkra. 

„Uram, Istenem, ébreszd föl szívemet, Tedd éberré szolgálatodra, Tedd éberré parancsod számára! Tedd olyanná nappalomat, mint a hajnal, Melyet a Te napod világít meg. Vezess világosságról világosságra, Tisztítsd meg szívemet, és minden érzékemet! Téged akarlak követni, amint rendeled, Utad szabadságot ad, biztosan járhatok rajta. Vezess, Istenem, hogy le térjek A hozzád vezető útról."   (A lelkipásztor imádsága: kedd reggel / részlet)