Anne Cetas

Négyen utaztak egy repülőn: a pilóta, egy professzor, egy lelkipásztor és egy turista. Menet közben kis gép motorja egyszer csak felmondta a szolgálatot. A pilóta így szólt: "Csak három ejtőernyő van a gépen. Mivel ez az én gépem, egyiket én fogom használni." Fölvette és kiugrott. A professzor is megszólalt: "Én egy különleges tehetség vagyok, a világnak szüksége van rám, én viszem a másodikat." És kiugrott.

Letöltés: ejtoernyo_jegyzet.mp3(1,95 MB)


A lelkipásztor azt mondta a turistának: "Nem akarok önző lenni, vigye csak az utolsót!" Ő így felelt: "Még kettő maradt, mindkettőnknek jut! A professzor a hátizsákomat vette föl az ejtőernyő helyett." Bár a professzor bízott a biztos földet érésben, döntését elhibázott gondolatra alapozta.
Vannak, akiknek - hozzá hasonlóan - hibás gondolkodáson alapul a megmenekülésükben, üdvözülésükben való bizonyosságuk. Azt hiszik, hogy templomba járással, keresztséggel vagy egyszerűen jó viselkedéssel elnyerhetik Isten elfogadását. De tévesen gondolkodunk, ha nem arra alapozunk, amit Isten mond az ő igéjében. Ő azt mondja, hogy mindnyájan vétkeztünk és az ő ellenségei vagyunk. Mégis igazzá lehetünk az Ő Fiának halála és feltámadása által. Megbékélhetünk Istennel, és teljesen biztosak lehetünk a mennyei örök életben, ha Krisztusban hiszünk, és abban, amit Ő tett.
Hiszel benne? Az örök életed forog kockán - a biztos "földet érésed". Ne hibázd el döntéseidet, higgy inkább Jézus Krisztusban!

Pál írja a római levél 5. fejezetében:
"Isten ... abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk. Ha tehát már most megigazított minket az ő vére által, még inkább meg fog menteni minket a haragtól. Mert ha akkor, mikor ellenségei voltunk, megbékéltetett minket az Isten önmagával Fia halála által, akkor miután megbékéltettünk, még inkább üdvözíteni fog élete által." (Róm 5,8-10)

(Anne Cetas, Our Daily Bread, 2012. 05. 31.)