Erdészné Kárpáti Judit

Mit adhatunk egymásnak húsvétkor?

Letöltés: 2015-04-04-EKJ_add-tovabb-jegyzet.mp3 (2,4 MB)

 

Add tovább!

Nem szeretem, ha olyan felesleggel rendelkezem, ami másnak még jól jöhetne. Ha tehetem, továbbadom a ruhákat, bútorokat, tárgyakat; az ételeket is maximálisan hasznosítom. (Ha más nem, a macska…) De mi van azzal, ami nekem is fontos, szükséges és szeretem? Azt bizony az ilyen típus, mint én, nehezen adja ki a kezéből. Azzal is spórolok. Néha érzem, hogy ezt nem jól teszem…

Ma láttam egy kis jelenetet a buszon, amiről mindez eszembe jutott. Egy idősebb bácsi egy hasonló korú néninek kicsit megbökte a vállát, és esetlenül kezébe nyomott egy újságot. Azt a lapot, amit mindennaposan szórnak a metró állomásain, és melyről plakátok is hirdetik, hogy adjuk tovább, hiszen mindenkié, ingyen. Eddig mégsem figyeltem meg, hogy ezt meg is tette volna valaki.

Van valamim, amit nem továbbítok, pedig én is azzal az instrukcióval kaptam, hogy osszam meg a többiekkel? Van olyasmim, amiből én nagy örömmel részesültem, ami talpra állított, amikor a padlóra kerültem, és másnak is segíthetne? Aminek nem fogy ki a „használat” során a töltése, az ereje?

Bizony, a bácsit látva eszembe jutott újra, hogy tovább kell adnom azt, amit én Istentől kaptam. A Vele való találkozás megrendítő, életet változtató lehetőségét. Ezt nemcsak magamért éltem át, hanem azokért is, akik szintén arra vágynak, hogy Valaki, a Teremtőjük kinyilvánítsa, hogy még mindig szereti őket. Örök életre vezető „kijáratot” készített nekik is.

Mit adhatunk hát húsvét ünnepén a körülöttünk élőknek? Az ingyenes híradást: Isten megbocsátott Krisztusért! Értünk és helyettünk áldoztatott fel a Fiú. Nem nekünk kell bűnhődnünk számtalan Őt megszomorító szavunk, tettünk, gondolatunk miatt. Jézus vállalta a büntetést, és mindazt a szenvedést, amit ez Rá zúdított. Ez Istennek került végtelenül sokba. Ne is próbáljuk megfizetni, ez lehetetlen feladat. Csak éljünk vele: fogadjuk el a Megváltót. Aki pedig átélte ennek a „hírnek” a valódiságát, igazságát, az adja át másnak, ajándékozza tovább!

Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban. (1Jn 5,11–12)