Nyírteleken, a Filadelfia Evangélikus Egyházközségnél jártunk vendégségben az Evangélikus Missziói Központ kis csapatával 2014. november 5-én. 
(Szeverényi János, Szeverényi Jánosné, Soltészné Gyura Ágnes, Erdészné Kárpáti Judit és Erdész Zoltán - aki a képeket készítette)

Nyírteleken Györfi Mihály lelkipásztor fogadott, aki egész nap vezetőnk volt, és megosztotta velünk hívő életének és a gyülekezet történetének tapasztalatait Isten vezetéséről. Megnéztük a templomot, ahol a gyülekezeti élet és a segítő szolgálatok is helyet kapnak, illetve a földeket, amelyeken a szociális földprogram segítségével munkát adnak sok környékbeli embernek.

A közeli Görögszálláson élő cigány testvérek is szívesen fogadtak. Itt még most, ősz végén is bőven terem a paprika a fóliasátrakban, és a málna a szabadföldön. A nappali gyermekfoglalkoztató szolgálatnak (Biztos Kezdet) otthont adó ház, és a fóliasátras gazdaság mellett egy szép, modern épület várja a többségben cigány falu növekvő hívő és még nem Istennel járó közösségét.

Mellesleg három kiscicát is megmentettünk, akik közül az egyik Budapestre "költözött" velünk.