Országos evangélizáció a Deák téren 20132014. október 11-én 20. alkalommal került megrendezésre az országos evangelizáció a Deák téren, "Istennel szövetségben" mottóval.

Mi a Noéval kötött szövetség, illetve az új szövetség lényege, öröme, reménysége számunkra? Hogyan járhatunk Istennel minden nap? A téma kezdőhangjaként egy Noé történetét feldolgozó gyermekkantátát láthattak-hallhattak a résztvevők a kiskőrösi evangélikus óvoda és iskola előadásában. A délelőtti igehirdetésben Gáncs Péter vitte tovább ezt a fonalat, amelyet továbbvezettek a 22 bibliakörben. Berecz András és dr. Solt Pál tanúságtétele után Sefcsik Zoltán szekszárdi lelkész beszélt az új szövetségről Római levél 8. fejezetének 14-16. és 31-39. versei alapján.

A napon szó esett a háborús helyzetben élő embertársainkról, akikért elhangzott egy közös imádság is. Az offertóriumot az ukrajnai (kárpátaljai) magyar testvéreink segítésére gyűjtöttük.

A evangelizációs nap Szeverényi János missziói lelkész és az Evangélikus Missziói Központ szervezésében, a Magyarországi Evangélikus Egyház Missziói Bizottságának támogatásával valósult meg. Idén kb. 160 szolgálattevő és önkéntes segítő vett részt a nap szolgálataiban és lebonyolításában.

 

Igehirdető, előadóTémaMeghallgatásLetöltés
Szemerei János püspök köszöntés
Kiskőrösi evangélikus óvodások és iskolások, 
Farkasné Gombár Ildikó és Fodorné Faragó Krisztina vezetésével
Noé bárkája gyermekkantáta
Gáncs Péter Isten szövetsége a világgal
Berecz András tanúságtétel
dr. Solt Pál tanúságtétel
Sefcsik Zoltán Az új szövetség
Új teremtés együttes, Pestszentlőrinc ének