Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Németh Mihály súlyos mínuszból indult gyerekként, 17 évig a drogok és a pénz körül forgott az élete. Harmincas évei elején egy súlyos baleset után Isten kegyelméből elindulhatott a lelki és testi megújulás útján. Ma a Teen Challenge önkénteseként járja az utcákat a hozzá hasonlóan fenyegetett, kallódó gyerekek megszólítása, segítése céljából.  

Bővebben: „Krisztus babusgat magához”

Készítette: Büky Anna

"Megváltóm, felséges Uram, csodálatos tanácsosom Jézus" - vallja a 90 éves dr. Tomcsányi Attila. Egy hosszú élet epizódjaiba tekinthetnek bele az Istenhit szemüvegén keresztül. A budahegyvidéki evangélikus gyülekezet bibliakörét több évtizede vezető neurológus, pszichiáter professzort Büky Anna író kérdezi.

Bővebben: Egy hosszú élet a "csodálatos Tanácsossal"

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Hogyan válik, hogyan érik apává a férfi? Mit tehetünk a terhelt, nehéz gyermek-apa kapcsolattal? Milyen apánk Isten?

Az apaság témáját a Híd magazin inspirációján, és attól elrugaszkodva jártuk körbe Szeverényi János lelkésszel, az ezúttal "apák" témájú magazin főszerkesztőjével.

Bővebben: Beszélgetés az apaságról

Készítette: Szeverényi János

Dr. Tóth Piroska tizenéves kora óta arra vágyott, hogy orvos-misszionárius lehessen. A rá váró nehézségekről, csodákról még mit sem sejtve vágott neki 1956-ban a nyugatra vezető útnak. Pakisztánban, Kamerunban, majd Németországban képviselte Isten szeretetét orvosként. Sokszor műszerek, gyógyszerek nélkül, egyedül hitére és kreativitására hagyatkozva.

Bővebben: Saját vérével életet mentve

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

„Mert családban élni jó!” – olvashatjuk a Family magazin címoldalán a bátorító mottót. Ez a családi és párkapcsolati magazin kiemelten fókuszába helyezi a házasság támogatását is. A világi lappiacon is elérhető magazin friss és életközeli szemlélettel szól a nem keresztény és keresztény olvasókhoz egyaránt.

Győri Virágot, a lap főszerkesztőjét kérdeztük hivatásról, anyaságról, férfi-nő kapcsolatról.

Bővebben: „Mert családban élni jó!”

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Dr. Győri Józsefné dr. Drenyovszky Irén gyermekorvosi szolgálatát 2017-ben, 57 év után tette le, de még mindig aktív sokféle keresztény megmozdulásban, szolgálatban. Mindabban, amire ereje telik, és legfőképpen ami Isten dicsőségét, terveit szolgálja. Ezek közül az egyik az 1989-ben megalapított Keresztény Orvosok Magyarországi Társasága (KOMT) munkája. A keresztény egészségügyieket összefogó szervezet egyik alapító tagja és tiszteletbeli elnöke. Az orvosi hivatásról és a hitről, majd a fiatalok, a családok és a magzatok védelméről beszélgettünk.

Bővebben: Keresztény orvosként Isten küldetésében

Készítette: Majoros Szidónia

A reformáció négy alapgondolata, mely az üdvösségünket és hitünk alapjait érinti: sola fide, sola gratia, sola Scriptura, solus Christus.
Szeverényi János fejti ki gondolatait a négy "sola" kapcsán.

Bővebben: Egyedül hit, egyedül kegyelem, egyedül a Szentírás, egyedül Krisztus

Készítette: Győri János Sámuel és Győri András Timótheus

Az egyház 1517-ben elindult reformációjára való visszatekintésben egy színes társaság lesz ma segítségünkre. A németországi buszkörút szervezője, vezetője, Sándor Frigyes lelkész, és néhány utas személyes megnyilatkozásai nyújtanak hangulatképet, emellett információkat Luther Márton életéről, reformátori munkásságáról.

Bővebben: Luther Omnibus

Készítette: Büky Anna

Horváth Gergellyel, a „Jézus és a rock and roll” című könyv szerzőjével, a Petőfi rádió korábbi vezetőjével, zenei szerkesztőjével beszélgettünk élete Jézus Krisztussal átélt fordulatáról.

Bővebben: Egy megtérés története „freestyle nekifutásban”

Készítette: Erdészné Kárpáti Judit

Andrejek Mitja egy szlovén fiatalember, a magyar határ menti Muravidékről jött az Evangélikus Hittudományi Egyetemre tanulni. A Magyarországon töltött idő alatt megerősödött hitében és feleséget talált Györfi Judit személyében, akivel most már a szlovéniai evangélikusok között szolgálnak lelkész házaspárként.

Bővebben: „Istent ismertem, de Jézussal Magyarországon találkoztam”