Evangélikus hitoktató és kétgyermekes édesanya Neuberger Ildikó.
Négy generáció istenhite, fájdalom és vigasztalódás, Isten mindenkit kereső szeretete kerül hallgatóink elé a vele készült interjúban.

Bővebben: Istenhívő édesanyák

Rostás Zsuzsa a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió közel százfős önkéntes csapatának tagja. Szolgálati területe a Gyorskocsi utcai fogda, ahol a női fogvatartottak felé közvetíti Isten üzeneteit, szeretetét. Erdészné K. Judit interjúja.

Bővebben: Női fogvatartottak között

Szeverényi János országos missziói lelkészt, a Híd című evangélikus missziói magazin főszerkesztőjét Erdészné Kárpáti Judit a játéknak az életünkben betöltött szerepéről kérdezte.

Bővebben: Fókuszban a játék

A következő percekben Kis János kecskeméti lelkész osztja meg velünk, hogy milyen jelentőséget hordoz számára Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása.
Erdészné K. Judit kérdezi őt.

Bővebben: Húsvéti üzenet

Dr. Győri Józsefné dr. Drenyovszky Irén a közel 30 éves Keresztény Orvosok Magyarországi Társaságának egyik alapító tagja, tiszteletbeli elnöke, 57 éven át dolgozott gyermekorvosként.
Erdészné Kárpáti Judit telefonon tette fel neki kérdéseit.

Bővebben: Gyermekorvosként a következő nemzedékekért

Mirák Katalin történész a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőinek, lelkészeinek állambiztonsági érintettségét kutató tényfeltáró bizottság tagja.
Erdészné Kárpáti Judit interjújában ezúttal személyesebb oldaláról mutatjuk be őt.

Bővebben: Édesanya, történész

2010-ben került Budapest-Angyalföld evangélikus gyülekezetébe Grendorf Péter és Grendorf-Balogh Melinda. Bár hivatalosan egy lelkészes a gyülekezet, Melinda a kezdetektől fogva tevékenyen részt vesz Péter mellett a mára már szépen gyarapodó közösség építésében. Kettejük házasságáról, kapcsolatuk kulisszatitkairól kérdeztük őket a Házasság hetén.

Bővebben: Házasság hete

A Teen Challenge Hungary Befogadó Ház egy  nemzetközi keresztény missziós közösség, amely az utcán kallódó, szenvedélybeteg fiatalok felé Krisztus szabadítását hirdeti, és a Jézusi tanítványság által kínál életmegoldást számukra. A szolgálat vezetőjét, Hecker Christiane-t Erdészné Kárpáti Judit kérdezi.

Bővebben: Tinédzserek befogadása

A családok, a felnövekvő nemzedék életét meghatározza az apa jelenléte, döntései.
Szeverényi Jánost a Bibliában fellelhető apa- és férfiképről kérdezi Erdészné Kárpáti Judit.

Bővebben: Bibliai apakép

Szeverényi János missziói lelkész a reformáció újra felfedezett igazságai kapcsán fejti ki gondolatait a következő percekben.

Bővebben: A reformáció igazságai