Hulej Enikő

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne az elmúltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok!

Letöltés: 2009-11-13.mp3(0,95 MB)

Milyen szép dolgok történtek velem annak idején! Felhőtlen gyermeki öröm, kellemes kirándulások, izgalmas pillanatok, éjszakába nyúló beszélgetések, igaz barátok, nagy szerelmek, munkahelyi sikerek, családi élmények - időnként bevillannak múltunk emlékei és jó gondolatban újraélni közülük egyet-kettőt.

Persze az is lehet, h. inkább a nehézségekre emlékezünk - a testi szenvedésre, a lelki fájdalomra, a becsapottság, elhagyottság, kudarc élményére, könnyekre, küzdelmekre, melyeknek emléke néha egészen váratlanul tör ránk.

Nincs is azzal baj, ha időnként eszünkbe jut valami, ami régen történt, sőt talán jó is, ha érettebb fejjel átgondolva a dolgokat, felismerünk olyan összefüggéseket, tanulságokat, amiket akkor, amikor benne voltunk, nem láttunk meg.

Ha azonban állandóan ezzel foglalkozunk és a múltban élünk, akkor elveszítünk valami fontosat: a jelent lehetőségét. Isten így biztat bennünket: "Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne az elmúltakon tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok!" (Ézsaiás 43,18-19a)

Kedves hallgató! Akarod-e ezt az új kezdetet, amit Isten ígér? Hajlandó vagy-e tényleg elengedni a múltadat? Kész vagy-e rá, h. ne emlegesd folyton azt, ami... tudod, ott és akkor történt? Törekszel-e rá, h. gondolataid ne a már ezerszer átgondolt eseményeket elemezzék? Figyelsz-e arra a kibontakozóban lévő újra, amin Isten az életedben most munkálkodik? Hiszed-e azt, h. az Úr Jézus a te Szabadítód, aki képes egészen újjáformálni téged, és ha hagyod, akkor valóban megújítja életedet már most?

Hiszem, Uram, kérlek, újítsd meg életem!