Hulej Enikő

Vegyél 12 hónapot! Gondosan tisztítsd meg a keserűségtől, kicsinyességtől, félelemtől, haragtól! Azután oszd fel a hónapokat 30 vagy 31 napra! Minden napot készíts el...

Letöltés: 2006-01-04.mp3(2,69 MB)

1 rész munkából, 3 rész jóakaratból, és 1 gyűszűnyi derűből. Mindehhez adj 3 evőkanál optimizmust, 1 csipetnyi iróniát, és 1 késhegynyi tapintatosságot. A kapott masszát bőven öntsd le szeretetettel. A kész ételt mindig díszítsd apró figyelmességgel és tálald fel mosolygó arccal.


Szeretjük az újévi jókívánságokat, és azt, ha valamilyen szép gondolattal indulhatunk. Örömmel olvasgattuk szilveszter éjszakán vagy az újév első napjaiban az sms-ben érkezett idézeteket, s újévi szeretet-recepteket is szívesen fogadunk. Jó hallani a biztatást a derűre, tapintatra, szeretetre - a félelem, kicsinyesség és harag helyett.

Üzenetek, jókívánságok azonban nemcsak barátoktól, ismerősöktől érkeznek, hanem onnan felülről is - az Úr Istentől, a menny és föld Urától, a világ és az ember Teremtőjétől. Ő ezt ígéri neked, kedves hallgatóm: "Nem maradok el tőled, nem hagylak el." (Józs 1,5) S ez nemcsak az évkezdésre vonatkozik, nemcsak egy felelőtlen, könnyen feledhető fogadalom az ünnepi hangulat perceiben, hanem életre szóló ígéret. Hiszen Isten egészen közel jött hozzánk, és jelenléte mindig megérezhető, megtapasztalható.

Érzed ezt te is? Tudod, mit jelent az ő kezébe tenni mindent - munkát, családot, 2006-os évet? Ha igen, akkor erősítsen téged még jobban az ő ígérete! Ne helyezd kényelembe magad, hogy most már sínen van az életed, hanem továbbra is ragaszkodj hozzá. Ő nem marad el tőled, de te se hagyd el őt, hogy valóban áldottak legyenek napjaid!

Ha viszont úgy érzed, neked nincs közöd hozzá vagy azon töprengsz, vajon honnan lehet tudni, hogy van-e Isten és honnan ismerhető fel az ő közelsége, akkor indítson téged ez az ige nyitottságra. Adj esélyt magadnak, hogy találkozz vele, és ő egészen új alapra helyezze az életed! Add meg magadnak a lehetőséget, hogy megnyíljon a szemed, és észrevedd, nem a véletlenek és a sors tartja mozgásban a világot, hanem az élet forrása, a mindenható Isten! Az az Isten, aki téged is formálni, erősíteni, szeretni akar. Aki nem hagy el, sőt még közelebb akar kerülni hozzád ebben az új esztendőben!