Kis Ferenc Balázs

Örülünk, sőt köszönjük, hogy közöttünk vagytok! Sok megbeszélnivalónk van.

Letöltés: 2006-06-14.mp3(1,27 MB)

Igazából mi vagyunk a hibásak, mert már rég nem voltunk kíváncsiak rátok. Egyszerűen azt hittük, hogy mindent jobban tudunk nálatok, mert hát mi vagyunk az idősebbek.

Mi mindig arra akartunk rábírni benneteket, hogy ti igazodjatok hozzánk, és az egyház olyan legyen, mint amilyennek mi szoktuk meg. Csak az érdekelt bennünket, hogy olyan maradjon a zene, amilyen mindig is volt. Hogy olyanok legyenek az egyházi alkalmak, mint amilyeneken mi is felnőttünk. Gyakran hiányzott belőlünk a lendület, és ha őszintén kérdeztetek, sokszor csak üres frázisokra futotta. Fontosabbnak tartottuk a külsőségeket, mint az igazi tartalmat. Az evangéliumi szeretet helyett hűvösséget kaptatok tőlünk. Önfeláldozás helyett okoskodtunk. Azt hittük, hogy az egyház egyenlő a mi szokásainkkal, pedig Jézus nem ezt tanította nekünk sem. Csak akkor nem voltunk lagymatagok, amikor ellenálltunk a változásnak.

Pedig ha belegondolunk, talán pont ezek miatt hagyták ott az egyházat sokan a mi kortársaink közül is. Bocsánatot kérünk tőletek.

Ezen túl mindennek másképp kell lennie!

Segítsetek nekünk, és mondjátok el a hibáinkat!

Induljunk együtt, talán van még remény!(Megjelent a HÍD evangélikus magazin 2006/2. számában)