Bálint Józsefné

Ha valaki egyszer kudarcot vallott, legközelebb óvatosabb lesz. Ha kipróbáltál valami agyonreklámozott dolgot és nem vált be,

Letöltés: 2006-12-01.mp3(2,77 MB)

kidobod és megfogadod: többé nem dőlsz be semmiféle szép szövegnek. Talán így vagy a keresztyén élettel is? Megpróbáltad, de nem vált be?

Szép volt az a gyerekkori vallásosság! Olyan könnyű volt hinni! Azután érettebb fejjel is megpróbáltam eszerint berendezni az életem, de ez már nem ment. Belefáradtam. Túl sok a tilalom, nagy a követelmény, magasan van a mérce. Én pedig élni akarok, boldogan és felszabadultan. amit szeretnék, azt a Biblia tiltja, amit nem tilt, arra pedig nem vágyom.

Amikor te is így gondolkozol, megfogalmazod: megpróbáltam, de nem ment. Új életet kezdtem többször is, de csalódtam, nem próbálkozom tovább.

Hadd mondjam el, hogy a hívő emberek nem csalódottak, sosem bánták meg a Jézussal való közösséget és kortól függetlenül, fiatalon vagy öregen nem kívánnak másfajta életet élni. Mi a titkuk? Miért kivételez Isten ezekkel a szerencsésekkel? És miért nem megy a dolog neked? A hívő ember már nem akar újat kezdeni. Ismeri annyira magát, hogy nem tud nagy elhatározásokkal változtatni sem a természetén, sem az életén. A hívő ember engedi, hogy Jézus kezdjen újat benne és vele. Nem az ember kezd el egy új életprogramot, hanem csupán elismeri tehetetlenségét és átadja Jézusnak élete trónját, az uralkodás jogát.

A keresztyén élet nem izzadás, erőlködés, nem hasonlítás egy példaképre, lelkészre, szülőre, vagy akár magára Jézusra. A keresztyén élet Jézus élete bennem.

Megpróbáltad, de nem ment? Talán saját erőddel kezdted. Talán csak hangulat volt. Talán nem vetted komolyan, hogy Jézus valóságos élő személy, akinek véleménye, terve van veled, és hatalma is van rajtad. Talán nem imádkoztál, nem beszéltél vele őszintén és rendszeresen. Házastársak, barátok is eltávolodnak egymástól, ha nem beszélgetnek. Csinálni akartad a keresztyén életet.

Amikor úszni tanultam, azt mondták, nem jó, ha néhány karcsapás után elfáradok, ez azt jelenti: én akarom fenntartani magam, nem engedem, hogy a víz fenntartson. Ne te akard megtartani magad a keresztyén hitben. Engedd, hogy Jézus megtartson! Amit eddig a saját erőddel próbáltál, de nem ment, kezdd el újra, de most már az Ő erejére hagyatkozva.