Hulej Enikő

December utolsó és január első napjaiban mindig az évbúcsúztatás és évkezdés lázában égünk. Legtöbben számba vesszük:

Letöltés: 2007-01-05.mp3(2,37 MB)

mit hagyunk magunk mögött, milyen események történtek velünk, milyen érzések uralkodtak bennünk, minek örültünk, vagy éppen mi fakasztott könnyekre. De ugyanakkor előre is tekintünk, s talán ellentétes érzésekkel indulunk a kezdődő újesztendőbe. Lehet bennünk boldog várakozás, de akár félelem is.

Már másodszor élhettem át, hogy az újév első pillanatai a templomban köszöntöttek rám. Barátaimmal együtt ugyanis a gyülekezetben szilvesztereztem, ahol éjfél előtt nem sokkal bementünk Isten házába, meggyújtottunk néhány mécsest, örömmel énekeltünk, s elcsendesedtünk. A templom meghitt csendjében felidézhettünk magunkban személyes eseményeket az elmúlt évből. Ez a néhány perc azért volt számomra különleges, mert nem csak szokásos vissza- és előretekintés volt, amit oly sokan megtettek azon az éjszakán, hanem mindez két bibliai ige fényében történt. Felhangzott ugyanis az a mondat, amit pontosan egy évvel ezelőtt, a 2006-os év igéjeként kaptunk, s ami egy csodálatos ígéret volt Istentől: "nem maradok el tőled, nem hagylak el." Jó volt rádöbbenni, hogy ez az isteni ígéret teljesült a múlt év aprónak tűnő és becsesnek tartott pillanataiban egyaránt.

Kintről behallatszott a petárdák zaja, de a szívemben öröm, hála és várakozás volt, s így fogadtam a másik mondatot, a 2007-es év igéjét: "Ezt mondja az Úr: Én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd meglátjátok!" Én Istentől mindig nagyon sokat kaptam. Sokszor nem azt, amit kértem, hanem annál sokkal, de sokkal jobbat. Most újat ígér, és sejtelmem sincs, hogy mi lehet az. De boldogan indulok, mert tudom, hogy Ő gondoskodik rólam.

Kedves hallgatóm, az ígéret neked is szól. Indulj hát te is az Úrba vetett bizalommal, és kívánok neked boldog, áldásokban gazdag újesztendőt!