Hulej Enikő

Azt mondják, a pénz boldogít. Tévednek... Azt mondják, az érzelmi biztonság boldogít. Tévednek... Azt mondják, a szakmai siker boldogít. Tévednek... Azt mondják, a sok utazás boldogít. Tévednek... Azt mondják, a tudás boldogít. Tévednek...

Letöltés: 2007-04-13.mp3(2,41 MB)

Vannak, akik elhiszik, hogy emberektől, körülményektől függ a boldogságuk, s bármit megtesznek, hogy elérjenek, befolyásoljanak valamit vagy valakit. Aztán ha sikerült, rádöbbennek, mindez önmagában kevés. Fontos és valóban gazdagíthat, de igazán boldoggá nem tesz.

Mert hiába az anyagi jólét, ha nincs kivel megosztani. Hiába a nagy család, ha békétlenség van a családtagok között. Hiába az elismerés, ha nem jelent örömöt a munka. Hiába a világlátás, ha elégedetlenséget szül. Hiába az ismeret, ha nem jár áldással.

Igazán boldog csak Isten gyermekeként lehetek. Mert van kihez imádkoznom a nap kezdetén, hogy áldást, örömöt kérjek a rám váró feladatokhoz, eseményekhez. S esténként van kinek hálát adnom a kapott dolgokért, vagy éppen elsírnom azt, ami fájdalmat okozott.

Igazán boldog csak Krisztusban lehetek. Mert nem vagyok magamra hagyva elrontott élethelyzeteimmel, hanem átadhatom neki terhelő vétkeimet, s bocsánatot nyert bűnösként léphetek tovább. S nem kell, hogy rémisszenek betegségek, katasztrófák, a kiszámíthatatlan élet, mert biztos lehetek az örökéletben.

Igazán boldog csak a Szentlélek segítségével lehetek. Mert gyengeségemben ő erősít, értetlenségemet ő világosítja meg, közönyömet ő járja át tüzével, s hitbeli harcaimban hozzá kiálthatok. S a Mindenható Isten Lelkének útbaigazítása nélkül valóban csak a pillanatnyi boldogságot keresném, és én is elhinném, hogy magamat kell boldogítanom a megszerezhető eszközök segítségével.

Igazán boldog vagyok, mert Isten gyermekeként Krisztusban a Szentlélek segítségével élek. Igazán boldog vagyok, mert a boldogság igazi forrását ismerem.