A megbocsátásról (cikk)

Március 20-án missziói konzultációt tartottak Szeverényi János missziói lelkész szervezésében Piliscsabán.

 

Az ige teremt egyházat

Egyházunk missziói munkaágainak éves találkozóján igehirdetést tartott Gáncs Péter püspök az év igéje alapján: „Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6)

Prof. Dr. Veres Sándor Péter pszichológus, egyetemi tanár érzékeny, fontos témát boncolgatott előadásában: Érzelmek kezelése – zavar, szégyen, félelem, harag, agresszió bibliai lélektani nézőpontból.

Három reménykeltő beszámoló hangzott el a gyülekezetépítés, -épülés tapasztalataiból Kis János kecskeméti, Győri János Sámuel soroksári és Grendorf Péter angyalföldi lelkészektől.

Kis János elődje ezekkel a szavakkal adta át a gyülekezetet valamikor: „Te leszel itt az utolsó lelkész”. Akkor, abban az évben 9 keresztelő, 1 esküvő és 10 temetés volt a gyülekezetben. 2017-ben ugyanitt 80 keresztelő, 30 esküvő és 60 temetés volt. Ezek a számok jelzik az elmúlt évtizedek hűséges, elkötelezett igehirdetői, lelkigondozói, pásztori munkáját. Isten szava, igéje egyházat teremt.

Az előre elkészített és az Evangélikus Missziói Központ honlapján megtalálható munkaági beszámolók alapján tartalmas beszélgetés alakult ki a munkatársak között.

Az együttlétet Lupták György esperes igehirdetése zárta.