Nyomtatás

A Magyarországi Evangélikus Egyház Evangelizációs és Missziói Bizottsága pályázatot ír ki az evangélikus gyülekezetek missziói munkájának támogatására.

Egyházmegyei programra az azt befogadó egyházközség a saját nevében pályázhat, és emellett ők benyújthatnak pályázatot gyülekezeti célra is.

Csak önálló jogi személyiséggel rendelkező egyházközség adhat be pályázatot.

Pályázni lehet missziói programokra vagy missziói kiadványok megjelentetésének támogatására.

Azokat a pályázatokat tudják támogatni, melyek hangsúlyosan evangelizációs és missziói tartalmat hordoznak.

Az ifjúsági és gyermekmunkát az Ifjúsági és Gyermekbizottság által kiírt pályázat segíti.

A benyújtott pályázatokat a fent említett bizottság delegált tagjai bírálják el.

A pályázati kiírás és a támogatottak listája az Evangélikus Életben, az Evangélikus Missziói Központ honlapján, és a Fraterneten is megjelenik. Az eredményről külön értesítést nem küldünk.

Pályázati keret: 11.800.000 Ft

Megpályázható összeg: 50–200 ezer Ft

A pályázatok beérkezési határideje: 2021. május 31.

Kifizetés június hónapban.

Pályázni csak hiánytalanul kitöltött hivatalos űrlapon lehet, csak elszámolási határidő előtt megvalósuló programra. Szabálytalanul kitöltött és határidőn túl érkezett pályázatokat nem fogadunk el.

Azok a gyülekezetek nem pályázhatnak, amelyek az előző év(ek)ben nem, vagy nem megfelelő módon, illetve késve számoltak el a pályázaton nyert támogatásról.

Amennyiben a pályázó a kapott összegről nem számol el, a támogatást vissza kell fizetnie.

Az aláírt és lebélyegzett pályázatot e-mailben kérjük beküldeni, a következő címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A pályázat elszámolási határideje: 2021. november 30.

Az elszámolás tartalma: beszámoló a megvalósult programról/kiadványról, a pályázati cél megvalósítását igazoló számviteli bizonylatok záradékolt, hitelesített másolatai, a pénzügyi teljesítést (kifizetést) igazoló bizonylatok.

Az elszámoláshoz űrlapot nem küldünk. Az elszámolást az Evangélikus Missziói Központba kell elküldeni: 1164 Budapest, Batthyány Ilona u. 38.

További részletek a csatolt dokumentumban: Missziói pályázat 2021