Nyomtatás

Budapest, Deák téri evangélikus templom, 2018. október 6. Szeverényi János hívogatóját alább olvashatják el.

Hívás az országos evangelizációra

Víz nélkül nincs élet. Természetfilmekben is láthatjuk, hogy a száraz időszak után érkező eső a sivatagot is virágzó rétté változtatja.

A Jézus által adott életvíz megeleveníti szomjazó, kiszáradt lelkünket. Az emberiség Istent és az ő országát szomjazza. Istenről, az élet forrásáról, az általa ajándékozott élő vízről szól az idei országos evangelizáció. A nap mottója az év igéje: „Én adok a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen.” (Jel 21,6c) A találkozót keretbe foglaló két igehirdetés mellett lehetőség lesz bibliakörökben, szekciókban hallani és beszélgetni a témáról. A bibliakör vezetők tíz-tizenöt perces bevezetője után kérdéseket lehet feltenni, megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat. 

Tartalmas előadásokat hallgathatunk a megváltásról, a családról, a nem látók felé való szolgálatról és Luther munkatársáról, a kissé háttérbe szoruló Melanchthonról.

A délutáni tanúságtételek címe: Mit tett velem az Isten? Miklós Tibor felnőtt korában veszítette el látását, de Isten megajándékozta belső látással. Az általa vezetett Bartimeus Egyesület komoly szolgálatot végez a vakok körében. Örömmel várjuk az idén nyolcvanéves Balczó Andrást is, a háromszoros olimpiai bajnok öttusázót, a nemzet sportolóját, az evangélium hirdetőjét.

Sz.J.