Evangélikus Missziói Központ

Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta,
hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
(Jn 3,16)

Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
(Mt 28,19–20)

 

 

 

Megjelent a Híd magazin legfrissebb száma, fókuszban: szorongás, félelem, depresszió

A magazin a pszichés és egyéb betegségek, a halál, az öngyilkosság súlyos kérdéseiről is szól Isten igéjének a fényében, személyes tanúságtételeken keresztül.

A szerzők között találunk teológusokat, orvosokat, pszichológust. Mások mellett dr. Bajtsi Miklós, dr. Koch Béla, Bakondi Gábor, dr. Marossy Attila, Jásdi Beáta személyes tapasztalataikat előre mutató módon, biblikus felfogásban osztják meg a fókusztémáról.

Különlegesség a magazin „Élő víz” részében az egyházunknak három lelkészt (Horváth-Hegyi Olivér, Áron és Ádám) adó, hatgyerekes Horváth család nyolc tagjának bizonyságtevő bemutatkozása.

 

A magazin megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Evangelizációs és Missziói Bizottsága missziói pályázatán nyertes gyülekezetek listája a mellékelt dokumentumban tekinthető meg.

 

A missziói pályázat nyertesei 2021

Szeretettel osztjuk meg a pünkösdi énekeket tartalmazó, az Evangélikus Missziói Központ által készített CD-lemez felvételeit.

Közreműködik a nagytarcsai Jubilate énekkar és a Fóti Kántorképző Intézet Mandák Kórusa.

Pünkösd–reformáció CD

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Evangelizációs és Missziói Bizottsága pályázatot ír ki az evangélikus gyülekezetek missziói munkájának támogatására.

K3 – A kereszténység tanítása – rendhagyó formában és közegben

Könyvajánló:

Komoly töprengésre késztetett Garádi Péter testvérem, hiszen K3 – A kereszténység tanítása – rendhagyó formában és közegben című könyvének előszavában jelezte, hogy szerinte mi NEM ez a könyv. Nem a kereszténység tanítását klasszikus értelemben rendszerező dogmatika, nem is elsősorban felnőttek számára összeállított hittankönyv, de még bibliaórai sorozat témájaként sem ajánlja. Bár, a könyvet alaposan ismerve, előre bocsátom, hogy az előbb felsoroltakkal több helyen is érintkezik. (...)

Szeretettel ajánljuk, hogy iratkozzanak fel az Evangélikus Missziói Központ YouTube-csatornájára, amely folyamatosan bővül a korábbi évek evangelizációs alkalmainak, áhítatoknak, interjúknak a felvételeivel.

A Missziói Központ YouTube-csatornája

A legfrissebbek: a házasságot, párkapcsolatot érintő őszinte beszélgetések, történetek, tanítás a Házasság hete nyolc napjára (február 7–14. között)

 

Mit adott a keresztyénség Európának? Fajsúlyos kérdéseket vetnek fel a mai idők küzdelmei: a migráció, az iszlamizáció, az egyházak térvesztése, az élet- és bibliaellenes törvénykezés, a népesség fogyása… Mi lehet a közeli és távolabbi jövő? Mit kell tennie a hívő embernek, mi a keresztyénség feladata?

Mások mellett Győrfi Károly, Böjte Csaba, Kellermayer Miklós professzor, Prőhle Gergely ír a kérdések kapcsán.

Az Élő víz rovatban aktuális, lelki töltekezésül szolgáló gondolatok, cikkek és interjúk olvashatók.

A magazin megrendelhető, előfizethető a 2021-es évre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tanúim lesztek

Az Evangélikus Missziói Központ – Magyar Evangélikus Rádiómisszió könyve a megelőző tizenhat évben a Misszió és a Híd magazinban közölt interjúkból és tanúságtételekből közöl válogatást, Gáncs Péter előszavával.

Megrendelhető az Evangélikus Missziói Központtól

Megjelent az Evangélikus Belmissziói Baráti Egyesület legújabb kiadványa:
Garádi Péter: Jézus és a samáriai asszony - Megtéréstől a megtérítésig   Ajánljuk ezt a könyvet felekezetektől függetlenül a bibliakör vezetőknek, biblia- és imakörök tagjainak, házicsoportoknak, lelkészeknek és nem lelkészeknek. ...